Az életben vannak olyan helyzetek, amikor szakemberre lesz szüksége Otthona vízvezeték-rendszerének karbantartásához, telepítéséhez és javításához. Noha a kisebb problémákat bármilyen, tapasztalattal rendelkező családtag is megoldhat, a legjobb, ha egy szakemberhez fordulunk, mielőtt potenciálisan nagyobb problémát okoznánk. Összegyűjtöttük a leggyakoribb eseteket, amelyek során érdemes szakemberhez fordulni.

Szivárgó WC

A szivárgó WC-k sok vizet pazarolnak, és így hatással vannak a havi vízszámlákra. A szivárgást leggyakrabban a tömítés meghibásodása okozza. A vízszivárgás egyik öblítő mechanizmusnál sem elhanyagolható, naponta akár 20 l túlfogyasztást eredményezhet.

Csepegő csaptelepek

A csepegő csaptelepek annyira általánosak, hogy egyes háztartások hajlamosak figyelmen kívül hagyni őket. A csepegő csaptelep sok vizet pazarol, a vízszámlán is észrevehető túlfogyasztást eredményez.

Csőszivárgások

A csőszivárgások időnként észrevétlenek maradnak, aztán egyszer csak komoly problémát okoznak. A szivárgó víz megrongálhatja otthonának falait és a padlózatot. Több pénzt takaríthat meg, ha időben felismeri a problémát és szakemberhez fordul.

Zajos csövek

Ha szokatlan zajt hall a csövekből, akkor azt laza illesztő alátétek, hibás gömbcsapok, hibás becsukott csövek és beszorult levegő okozhatják.

Eltömődött csatornák

Csatornatisztító eszközök bármilyen üzletben elérhetőek, ugyanakkor minden megbízható vízvezeték-szerelő azt javasolja, hogy ne használja ezeket a termékeket, mivel ezek csak átmeneti megoldást nyújtanak. A vízvezeték-szerelő végleges megoldást talál a probléma megoldására.

Rutin karbantartás

Annak ellenére, hogy ez többletköltségnek tűnik, a megbízható szakember által tervezett, szokásos ellenőrzés és karbantartás pénzt takarít meg, hiszen komoly problémák előzhetők meg ezáltal. A szerelő meg tudja mondani, mely alkatrészeket kell javítani vagy cserélni. Ne feledje el, hogy ha problémák merülnek fel a vízvezeték-rendszerben, akkor háza biztonságát és a szerkezet integritását veszélyeztetheti.

Új berendezések telepítése

Ha új mosogatókat, csöveket, kádakat vagy bármi mást szeretne telepíteni, amely vízellátást igényel, akkor nem szabad kockázatot vállalnia, szintén érdemes szakemberhez fordulni. Egy megbízható vízvezeték-szerelő gyorsan és szakszerűen képes elvégezni ezeket a feladatokat.